Az online marketing anyanyelve még mindig az angol, amit a Marketing21 GyIK lapja is alátámaszt. Mindenhol angol rövidítések és angolból átvett szavak tarkítják a fogalmakat. Ha valaki a téma szakértőjévé akar válni, akkor bizony meg kell tanulnia angolul. A szakszavak elsajátításának pedig egy nagyon hasznos módja, ha angol nyelvű minőségi blogokat is olvas az ember. Számtalan gyenge blog is elérhető a neten, amelyek jól megbújnak a minőségi tartalmak között. A mai cikkben összeválogattam 7 olyan külföldi blogot, amit a marketing szakembereknek és cégvezetőknek egyaránt érdemes legalább havonta egyszer átlapozni.

Legjobb online marketing blogok - Marketing21

Ha webanalitika, akkor Online Behavior

Az Online Behavior blog nagyon hasznos, ha webanalitikával, marketingeredmények mérésével és optimalizálási technikákkal akar foglalkozni az ember. A blog nem csak aktuális kérdéseket és híreket tárgyal, hanem középhaladó felhasználóknak, stratégiaalkotó menedzsereknek és honlaptulajdonosoknak is hasznos. Olyan kérdésekkel foglalkoznak a blogban, mint a célzás, szegmentálás, felhasználói élmény javítás és keresőoptimalizálási technikák. A blog tehát több mint egy szimpla Google Analytics bemutató, hiszen az adatgyűjtésen túl a fejlesztési lehetőségeket is feltárják.

A tartalomkészítés „legjei”: convinceandconvert.com és Contently

Ha a maximumot akarod kihozni a tartalom marketingből, akkor kötelező ellátogatni a Convince and Convert-re és a Contently-re. Az első cikkeket megnyitva azonnal látni fogod, hogy itt komoly szakmai háttérrel rendelkező emberek blogolnak. Érdekes esettanulmányok, infografikák, szakértők cikkei és interjúi egyaránt megtalálhatóak mindkét blogon. A Convince and Convert ráadásul neves elismeréseket is bezsebelt már (Content Marketing Institute: #1 content marketing blog), így írásait rendszeres idézik a szakmában.

A keresőoptimalizálás ászai: MOZ Blog és Google Webmaster Central Blog

Természetesen a keresőoptimalizálás leghitelesebb technikáit mindig a Google Blogon kell keresni. Közel vannak a tűzhöz és olyan információhoz is hozzáférnek itt, ami máshol elérhetetlen lenne. Nem szabad azonban kizárólag erre a vállalati blogra támaszkodni, hiszen „minden szentnek maga felé hajlik a keze” és néha az az érzése támadhat az embernek, hogy a saját termékeiket erőltetik olyankor is, amikor más lehetőségek is adottak.

A MOZ Blog egyértelmű vezető a saját kategóriájában már évek óta, amit annak köszönhet, hogy saját tartalmak mellett fenntartja a YouMoz blogot is, ahol az olvasók cikkeit közlik le. A keresőoptimalizálás iparág legnagyobbjai írják itt le a tanácsaikat, kutatásaik eredményeit és bevált módszereiket.

A blog, ahol „nincs olyan hogy nincs”: MarketingProfs

A szavaknál itt jobban beszélnek a számok: több mint 18.000 cikk, 600.000-nél is több marketinges szakemberből álló tagság, 451 online szeminárium. Ha kérdésed van az online marketinggel kapcsolatban, kizárt, hogy itt ne lenne rá válasz.

Agorapulse.com: közösségi médiában megkerülhetetlen

Végül de nem utolsó sorban az Agorapulse.com mellett se lehet elmenni. A személyes véleményem, hogy néha túlhangsúlyozza a lényegtelent és elfelejti az igazán fontos közösségi média képességeket, de ettől függetlenül elnyerték a socialmediaexaminer.com legjobb közösségi média blog címét 2016-ban. Nem maradhatnak le a listáról!

BÓNUSZ: Hogyan lehet elolvasni ennyi tartalmat?

Természetesen sehogy, ha nincs napi egy-két órád erre a célra. A blogok többsége azonban kínál hírlevél feliratkozási lehetőséget is, így azok is könnyedén naprakészek maradhatnak, akiknek nincs idejük állandóan a friss cikkekre vadászni. Én például fenntartok egy külön mappát a levelezőrendszerben, ahová automatikusan érkezhetnek a kedvenc blogok hírlevelei. Ha havonta egyszer belépek a mappába, akkor egy értékes tartalmakkal teli aranybányát olvashatok és nem maradok le semmiről.

Ne feledkezz meg az M21 Hírlevélről se, ahol ingyenes online marketing tippeket és trükköket olvashatsz minden héten!

[wysija_form id=”1″]

Marketing eszközök a gyakorlatban

Ingyenes tanfolyam hírlevél feliratkozóknak 

✔️ 6 nap, 6 lecke

✔️ Hatékony, teljesítmény alapú kampányok

✔️ Gyakorlatban tesztelt, bevált módszerek

✔️ Haladó eszközök innovátoroknak

Sikeres feliratkozás: hamarosan küldjük az első leckét!