A honlapok létrehozásának mindig van valamilyen meghatározott célja: szeretnénk, ha könnyebben megtalálnák a vásárlók az offline értékesítési pontjainkat, vagy a potenciális ügyfelek megadnák az elérhetőségüket. Gyakran ráadásul közvetlen értékesítési célokat is szolgálnak a weblapok (webshop). Bármi is legyen a honlap rendeltetése, az elért eredményeket előbb-utóbb minden honlaptulajdonos látni szeretné. A Google Analytics egy nagyon felhasználóbarát eszköz, amiért ráadásul fizetni se szükséges. Aki valaha kísérletezett a program beállításával, tudhatja, hogy a JavaScript követőkód elhelyezése a honlap minden egyes aloldalán és bejegyzésében időigényes feladat. Ráadásul a kézzel végzett munka mindig magában hordozza a hiba lehetőségét is. Szerencsére számtalan bővítményt lehet telepíteni (többségét ingyenesen vagy freemium modellben), ha olyan elterjedt CMS rendszerben készült a honlap, mint a WordPress.

Érdekel az online marketing? Vegyél részt marketing konzultáción!

Jelentkezés

A legjobb WordPress bővítmények Analytics-hez

1. MonsterInsights: Google Analytics (korábban Yoast)

Wordpress plugin - MonsterInsights: Google Analytics - Marketing21

Ez a remek kis bővítmény elérhető ingyenes és prémium formában is. Rendkívül egyszerűen lehet telepíteni, gyakorlatilag az első lépéstől az utolsóig mindenben segítenek a leírások. Felhasználóbarát megoldás, hogy a WordPress vezérlőpulton azonnal elérhetővé válnak az adatok, így csak akkor kell megnyitni a Google Analytics oldalt, ha részletesebb vagy jobban szegmentált statisztikákat szeretnél látni. Olyan összetettebb elemzési lehetőségek is rendelkezésre állnak, mint a 404 hibák feltérképezése, így a felhasználói élmény javításában is segítségedre lesz.

Felhasználói értékelés: 3,9/5 (365 visszajelzés)

Link letöltéshez

2. Google Analytics WD

Wordpress plugin - google-analytics-wd - Marketing21

Ez a bővítmény is rendkívül egyszerűen használható. A program minden alapvető Analytics jelentést tartalmaz, ami a weblap forgalomméréséhez szükséges. Az ingyenes verzió  csak korlátozott lehetőségeket nyújt, például az e-kereskedelmi modul, Adwords és AdSense adatok megtekintéséhez elő kell fizetni a 30 dollárnál kezdődő verziókra. Mindenesetre megéri vetni egy pillantást erre a programra is!

Felhasználói értékelés: 5/5 (28 visszajelzés)

Link letöltéshez

3. WP Statistics

WP Statistics - Marketing21

A WP Statistics az előzőeknél könnyedebb program. Jó választás lehet, ha nem szeretnél a WordPress felületen mélyebb elemzéseket látni, de a webanalitika alapjaira azért itt is számíthatsz. Előnye, hogy lehet exportálni adatokat többféle fájltípusba, így az adatok külső használata esetén ideális választás.

Felhasználói értékelés: 4,3/5 (212 visszajelzés)

Link letöltéshez

4. Analytify

Analytify WordPress bővítmény - Markering21

Az Analytify mostanában kezd nagyon népszerűvé válni, hiszen értékes adatokat nyújt a bejegyzések és oldalak statisztikáiról. Nagyon egyszerűen kezelhető, mivel ahelyett, hogy a megszokott Google Analytics struktúrát követné, mindent egy oldalon mutat be. Remélhetőleg hamarosan olyan bővítmények is meg fognak jelenni hozzá, mint az e-kereskedelmi modul támogatása.

Felhasználói értékelés: 4,7/5 (26 visszajelzés)

Link letöltéshez

5. WP Power Stats

 

WP Power Stats

A Power Stats különlegessége, hogy önerőből működik, nincs kapcsolatban a Google Analytics programmal. Számos beépített funkcióval rendelkezik, hogy mérni tudd a weboldalad teljesítményét, valamint szűröket is beállíthatsz itt. Ha nem szeretnél bajlódni a Google Analytics regisztrációval, megfelelő megoldást jelenthet ez a bővítmény.

Felhasználói értékelés: 4,1/5 (37 visszajelzés)

Link letöltéshez

Természetesen a WordPress motorhoz számtalan további bővítmény is rendelkezésre áll, amiket érdemes feltérképezni. Sokan ismerik és szeretik például a Google Analytics Dashboard for WP bővítményt is. A letöltések száma néha félrevezető ugyan (hiszen az új programok kevesebb felhasználóval rendelkeznek), de az értékelésekre és visszajelzésekre érdemes időt szánni. 

Ha neked is van kedvenc webanalitika WordPress bővítményed, írd meg nekünk kommentbe!

Érdekel az online marketing? Vegyél részt marketing konzultáción!

Jelentkezés

Marketing eszközök a gyakorlatban

Ingyenes tanfolyam hírlevél feliratkozóknak 

✔️ 6 nap, 6 lecke

✔️ Hatékony, teljesítmény alapú kampányok

✔️ Gyakorlatban tesztelt, bevált módszerek

✔️ Haladó eszközök innovátoroknak

Sikeres feliratkozás: hamarosan küldjük az első leckét!