Facebook jelszó változtatás lépésről lépésre

Szerző:

Nap mint nap hallani rémtörténeteket arról, hogy feltörnek egy-egy Facebook fiókot. Ha csak magánszemélyként használod a legnagyobb közösségi média oldalt, akkor is nagyon kellemetlen meglepetésekben lehet részed. A nevedben osztanak meg spam tartalmakat, esetleg felveszik a kapcsolatot olyanokkal, akiket te nem is ismersz. Előfordulnak azonban súlyosabb visszaélések is: például regisztrálnak a nevedben weboldalakra, ahol a profiloddal visszaéléseket és csalásokat követnek el.

A hackerek kreativitása hatalmas, ha Facebook oldalak feltöréséről van szó. A legjobban azok a felhasználók vannak kiszolgáltatva, akik Facebook hirdetéseket is futtatnak. A hirdetési fiókok adminisztrátorai kötelezően megadnak számlázási és fizetési adatokat is, így akár a bankkártyán lévő összeget is megcsapolhatják a támadók. A Marketing21 ügynökségnél mi is előszeretettel használunk Facebook hirdetéseket ügyfeleink vállalkozásának fellendítése érdekében, ezért elkötelezettek vagyunk a hackertámadások megakadályozása iránt. Mai bejegyzésünkben két nagyon fontos lépést mutatunk be, amivel biztonságossá teheteted fiókodat. Ha az alábbi két lépést elvégzed, jó eséllyel nem kell tartanod attól, hogy illetéktelen felhasználók garázdálkodnak a Facebook profiloddal.

Facebook jelszó változtatás

Legfontosabb lépések Facebook feltörés ellen

1. lépés: Facebook jelszó megváltoztatása legalább három havonta

2. lépés: a kétfaktoros hitelesítés bekapcsolása

A Facebook jelszó változtatás lépései

  1. Ahhoz, hogy megváltoztasd a Facebook profilod jelszavát, először be kell jelentkezned a Facebook-ra.
  2. Ezután keresd meg a jobb felső sarokban található, lefelé mutató háromszöget és kattints rá annak érdekében, hogy megjelenjen a menü.
  3. A lenyíló listában válaszd ki a Beállítások menüpontot.
  4. A bal oldali menüben ki tudod választani a Biztonság és bejelentkezés menüpontot. Jelenleg ez a második menüpont, de a sorrend a későbbiekben változhat.
  5. Keresd meg a jelszó megváltoztatása menüpontot és kattintsa  Módosítás gombra.
  6. Ekkor meg kell adnod először a jelenlegi jelszavadat, majd kétszer egymás után az igényelt új jelszót.
  7. Fontos tudni, hogy ahhoz, hogy a fiókod jól védett legyen, erős jelszót kell beállítani. A jó jelszó legalább 8 karakterből áll, tartalmaz kis és nagybetűket, számot (nem a születésnapodat!) és lehetőleg legalább egy szimbólumot is (pl: !@#>*)
  8. Ha elkészültél az új jelszóval, ne felejtsd el alaposan memorizálni, esetleg felírhatod egy olyan papírra, amit megbízható és nehezen hozzáférhető helyen tárolsz.
  9. Végül pedig kattintsd a Változtatások mentése gombra. Ezzel el is készült a Facebook jelszó változtatás.

Ha sikerült a Facebook jelszó változtatás, kapcsold be a kétfaktoros hitelesítést is!

Ha idáig eljutottál a fiókod biztonságosabbé tételében, akkor már csak néhány extra lépés választ el attól, hogy a maximális védelmet is elérd. A két lépcsős azonosítás tud ebben segítani. Szerencsére nem kell újból kikeresni a beállítás menüjét, mert a jelszó változtatás alatt lehet beállítani ezt is.

Mit jelent a kétfaktoros hitelesítés?

A módszer segítségével a Facebook egy extra védelmi funkciót aktivál minden alkalommal, amikor ismeretlen eszközről szeretne valaki bejelentkezni a fiókodba. Tehát a leggyakrabban használt eszközeid, például a telefonod és asztali géped csak egyszer fog kérni kétfaktoros hitelesítést, de ha egy barátod gépéről akarsz bejelentkezni, használnod kell a kétfaktoros hitelesítést.

Ilyenkor a bejelentkezést meg kell erősíteni egy extra kód megadásával. Általában az extra kódot SMS-ben fogod megkapni, amennyiben megadod a telefonszámodat. Ez hasonlóan működik a netbanki rendszerekhez: egy SMS-ben kapott kóddal kell bejelentkezned.

Használhatsz azonban mobil applikációkat is, például a Facebook mobil applikációját, a Duo-t, vagy a Google Authenticator-t is. Facebook app esetében ha ismeretlen eszközről szeretnél belépni, akkor egy értesítés jelenik meg a Facebook mobil alkalmazásban, ahol meg kell erősítened a bejelentkezést.

Az SMS és a mobil applikáció közül legalább egy hitelesítési módszert be kell állítani, de akár többet is használhatsz.

A kétfaktoros hitelesítés beállítása

  1. Görgess a Biztonság és bejelentkezés beállítási oldalon a Kétfaktoros hitelesítés dobozhoz.
  2. Kapcsold be a kétfaktoros hitelesítést és kövesd a megjelenő utasításokat. Olvasd át alaposan a Facebook leírásait, mivel gyakran változtatják a rendszert és elképzelhető, hogy később már egészen más lesz a folyamat.
  3. Végül az engedélyezés gombra kell kattintani és kész is vagy.

Reméljük sikerült Facebook jelszó változtatás és nem felejtetted el a kétfaktoros hitelesítés bekapcsolását se. Ha végeztél, gratulálunk: a Te fiókodat már jó eséllyel soha nem fogják feltörni. Nyugodtan alhatsz, mert a hackerek téged már nem fognak elkapni.

Ha tetszett a bejegyzésünk, kövess minket a Facebook-on is!

Marketing eszközök a gyakorlatban

Ingyenes tanfolyam hírlevél feliratkozóknak 

✔️ 6 nap, 6 lecke

✔️ Hatékony, teljesítmény alapú kampányok

✔️ Gyakorlatban tesztelt, bevált módszerek

✔️ Haladó eszközök innovátoroknak

Sikeres feliratkozás: hamarosan küldjük az első leckét!