Arculattervezés

Integrált márkaépítés és arculattervezés szolgáltatás a tanácsadástól az arculati kézikönyv elkészítésééig.
arculattervezés
Arculattervezés szolgáltatás
Branding arculattervezés

Arculattervezés szolgáltatás

A cég arculata nagyban meghatározza, hogy mit gondolnak róla vásárlói. A márka mögött tartalom van: értékeket és élményeket társítunk minden brand-hez. Az arculattervezés segít megtalálni azokat a vizuális elemeket, amelyekkel hatásosan lehet kommunikálni a cég értékeit. A márkaépítés (branding) segít kitűnni a tömegből.

Az arculattervezés szolgáltatás keretei között közösen megálmodjuk, majd megtervezzük a márka vizuális megjelenését. Végeredményben egy teljes dokumentumcsomagot adunk át, ami könnyen használható a reklámanyagokhoz.

Marketing ügynökségként jól tudjuk, hogy mekkora szerepe van a márkaértéknek. Hiába költ egy cég hatalmas összegeket online és offline reklámokra, ha nincs mögötte márkaérték. Nem csak jobb szolgáltatást vagy jobb terméket kell építeni a konkurenciánál, hanem jobbnak is kell látszani. Egy alaposan megtervezett arculat megbízhatóságot sugároz és megragadja a vásárlók figyelmét. Az arculat végeredményben hozzájárul a cég sikereihez és javítja a marketing költségek megtérülését.

Milyen előnyei vannak az arculattervezésnek?

Márkahűség

A jól felépített márkákhoz a vásárlók hűségesebbek lesznek és csökken az ügyfelek árérzékenysége is.

Figyelemfelhívás

A sikeres márkák könnyebben megragadják a célközönség figyelmét, a vásárlók jobban reagálnak a hirdetésekre.

Bizalmat ébreszt

A professzionálisabb megjelenéssel bizalmat ébreszt és lebontja az előítéleteket.

Employer branding

A munkavállalók büszkék lesznek arra, hogy a cégnél dolgoznak, csökken a fluktuáció.

Egységes megjelenés

A különböző csatornákon vásárolt reklámok végre egységesek lesznek, javul az összhang.

Hogyan zajlik az arculattervezés?

Az arculattervezés megrendelését követően egy személyes vagy videóhívás találkozó keretei között átbeszéljük az elérni kívánt célokat és az esztétikai elvárásokat. A megbeszélés alatt átnézzük az olyan előre kijelölt vizuális irányokat, mint például az inspirációk, a színek és a betűtípusok.

Érdemes átgondolni, hogy kik a cég ügyfelei, milyen értékekben hisznek és mit szeretnénk kommunikálni feléjük. Sokat segít, ha él egy kép bennünk az átlagos vásárlóról (szakszóval buyer persona). Ha tudjuk kihez akarjuk eljuttatni üzenetünket, könnyebb megtalálni a megfelelő stíluselemeket.

A találkozót követően elkészítjük az első vázlatokat és elküldjük ügyfeleinknek. A kiválasztott vázlatok mentén haladunk tovább egészen addig, amíg össze nem áll a teljes vizuális megjelenés.

Logótervezés, logó készítés

Gyakran a legnehezebb feladat a megfelelő logó elkészítése. Az ügyfeleinknek nem csak a saját ízlésüket kell számításba vennie, hanem a célközönségét is. A Marketing21 pedig abban segít, hogy a piaci és technikai követelmények is részei legyenek a folyamatnak.

Az arculattervezés során olyan logóterveket biztosítunk, amelyek az esztétikai elvárások mellett könnyen azonosíthatók, egyediek, digitálisan és nyomtatásban is megfelelően alkalmazható. A logótervben már visszaköszönnek a márka fő színei és kiemelt betűtípusa is. A logó olyan mint a vállalkozás aláírása: megjelenik minden kommunikációs és marketing elemen. Az alkalmazottak email aláírásában, a szórólapokon vagy az üzlet homlokzatán. 

Az arculattervezés csomag keretei között elkészítünk 3 logó koncepciót is, amelyek az előzetes arculati tanácsadás alapján állnak össze. Ezután ki kell választani a megfelelő irányt, majd a további módosítási körök következnek.

Mit tartalmazhat az arculatterv?

Az arculattervezést mindig egy márkaépítés és arculattervezés tanácsadással kezdjük.
Logó és alternatív verziói:
pl. fekete-fehér, inverz, favicon megjelenés
Logó felhasználása és szabályai
Márkaszínek meghatározása színkódokkal:
HEX, RGB és CMYK, továbbá igény esetén színskönyvtárakban található megfelelőik pl. Pantone
Alkalmazott betűtípusok és elérhetőségeik
Névjegykártya sablon, és nyomtatásra kész fájlok
Arculati kézikönyv, mely részletesen bemutatja a márka vizuális elemeit, továbbá igény esetén szövegesen a márkastratégiát is

Egyéb design elemek melyek részei lehetnek az arculatnak

Email aláírás sablon
Márkára szabott dokumentum sablon
Márkamegjelenéshez szabott ikonok
Terülőminta / pattern
Plakát, roll-up, molino terv
Social media megjelenés: pl. Facebook borítókép
Az arculati kézikönyv mellett elküldjük az összes grafikai anyagot szerkeszthető vektoros formában is, így a jövőben megkötések nélkül lehet használni azokat.
Építsd márkádat minőségi & kreatív grafikai tervekkel
Kérj ajánlatot gyorsan és egyszerűen!
Ajánlatkérés
Website by Marketing21