Minden évben kiemelt figyelemmel kísérik az online marketingesek a Google keresések legfrissebb statisztikáit a Google Trends segítségével. Nagyon jól megmutatja ez az eszköz, hogy mi érdekelte a legjobban az online közvéleményt egy-egy évben. A 2017-es évből ugyan még van hátra néhány nap – a cikk 2017.12.26-án íródott – azonban már most nagyon jól látszik, hogy mi keltette fel leginkább az érdeklődésünket ebben az időszakban.

Marketing21 reklámügynökség is rendszeresen figyeli ezeket az adatokat: nagyon jó látni, hogy mennyire lekövetik a Google keresési szokások az aktuális divatot és trendet Magyarországon és külföldön is. A 2017-es év legnépszerűbb Google keresési kefejezései között is találni néhány meglepőt, de a legtöbb helyezett azért előre borítékolható volt. Nézzük is végig az idei év legnépszerűbb Google kereséseket.

2017 TOP10 Google keresések

Mi sem jelzi jobban a Black Friday őrület terjedését Magyarországon, mint az alábbi lista: sikerült maga mögé utasítania az Eurovíziós dalfesztivált, a FINA-t, sőt még a korábbi évek örökzöldjét, az X-Faktort is. Nem meglepő azonban az se, hogy a szmogriadó és az óraátállítás is sokakat keresésre ösztönzött.

1) Black Friday
2) Eurovision
3) FINA
4) Szmogriadó
5) Fidget spinner
6) X-Faktor
7) Óraátállítás
8) iPhone 8
9) Stats Royale
10) Chester Bennington

Sportesemények

Előre borítékolható volt a sportesemények 2017-es első helyezettje: ezúttal a FINA szót ütöttük be leggyakrabban a Google-be. 2016-ban még az Európa Bajnokság és a Rió 2016 szerepelt a keresési rangsor elején.

1) FINA
2) Andorra – Magyarország
3) Kézilabda vb
4) Wimbledon
5) Tour de France
6) Magyar – Portugál
7) Konföderációs Kupa
8) Magyarország – Costa Rica
9) Roland Garros
10) Forma 1

2017 legtöbbet keresett eseményei a Google-on

Érdekesség, hogy a nagy hazai fesztiválok közül ezúttal a VOLT-ra kerestünk rá a legtöbbször, de a debreceni Campus fesztivál fejlődését is jól mutatja, hogy bekerült a Google TOP10-be. Nehéz megmondani, hogy miért nem kerültek fel a legnagyobbnak tartott fesztiválok a listára, mindenesetre ezekre az eseményekre legalább szívesen emlékszünk vissza az Andorra-Magyarország mérkőzéssel ellentétben.

1) Eurovision
2) FINA
3) Oscar
4) Linkin Park
5) VOLT Fesztivál
6) Andorra – Magyarország
7) Kézilabda vb
8) Titanic kiállítás
9) Wimbledon
10) Campus Fesztivál

Filmek a Google TOP10-ben

Az idei év filmes keresési rangsorból nekem a Star Wars új része mindenképp hiányzik: hatalmas marketing van mögötte és egy mindenki által ismert márkát képvisel. Biztos vagyok benne, hogyha nem az év végén jelent volna meg a statisztika, bekerültek volna a TOP10-be Az utolsó Jedik. Az első helyen végző Az amerikai horror filmet a magyar Pappa Pia és a Thor Ragnarok követi. Idén feltűnően nagy érdeklődést mutattunk – legalábbis a Google alapján – a magyar filmek iránt: tavaly a Saul fia egyedüliként szerepelt a legtöbbet keresett alkotások között.

1) Az
2) Pappa Pia
3) Thor Ragnarok
4) Mindenki
5) Kincsem
6) Rossz anyák karácsonya
7) Minden minden
8) Halálosabb iramban 8
9) A sötét ötven árnyalata
10) Dunkirk

Így tévéztünk 2017-ben a Google szerint

1) X-Faktor
2) Exek az édenben
3) Survivor
4) Feleségek luxuskivitelben
5) Stranger Things
6) Ázsia Expressz
7) Házasság első látásra
8) A mi kis falunk
9) Holnap tali
10) Fatmagül

Recept keresések 2017-ben

Magyarországon végezetül következzenek a legtöbbet keresett ételeket: úgy látszik a marhapörköltöt, a frankfurti levest és a töltött káposztát soha nem lehet megunni. ?

1) Csirkemell recept
2) Frankfurti leves recept
3) Slime recept
4) Töltött káposzta recept
5) Rizskoch recept
6) Császármorzsa recept
7) Brassói aprópecsenye recept
8) Mézes krémes recept
9) Marhapörkölt recept
10) Mirinda szelet recept

Legnépszerűbb Google keresések globálisan

A Fidget Spinner őrület és az új iPhone8 úgy látszik végigsüvített az egész világon, így nem csak Magyarországon került be a legkeresettebb szavak közé. Sokat érdeklődtünk és olvastunk az Irma hurrikán és Matt Lauer után is.

1) Hurricane Irma
2) iPhone 8
3) iPhone X
4) Matt Lauer
5) Meghan Markle
6) 13 Reasons Why
7) Tom Petty
8) Fidget Spinner
9) Chester Bennington
10) India National Cricket Team